søndag 25. august 2013

Hummer og kanari

Denne uken har vært preget av mange møter – og på onsdag var det skikkelig møtemaraton.
I jakten på å finne en ny form for Nettverkskredittordningen *, hadde styreleder og jeg satt opp møte med Innovasjon Norge (10.00 -11.30), møte med Etablererkontoret (12.00- 13.30) og sist i denne møterekken Telemark Fylkeskommune og Fylkesmannen (14.00 – 15.30). Med oss på møtene var forsker fra Telemarksforskning, som har skrevet et notat med anbefalinger for veien videre. Forslagene til veien videre for Nettverkskreditt ble møtt med begeistring og vi må nå skrive inn erfaringer fra disse møtene og presentere dem videre internt og enda mer eksternt.
Kanskje kan de holde vann nasjonalt også?

Kl. 17.00 hentet jeg en av seniorressursene for å møte Fagerheimlåven. Fagerheimloven er potensiell kulturbedrift nå i høst for mentorprosjektet. Vi var på møte fra 17.30 – 18.30 i Langesund, mentor og kulturbedrift fant tonen, snakket seg igjennom samarbeidskontrakten og ønsket å starte opp.

Jeg ble med inn på en kjapp omvisning i mentors leilighet på Osebro og så at her oste det av kunstinteresse og kulturopplevelser. Dette er virkelig en mentor med sterk interesse for å hjelpe frem kulturbedrifter og lære mer av denne bransjen.  
De neste dagene går med til litt av hvert, mange møter, men ingen dag når ukestoppen på onsdag.

Fredagen starter på kjøkkenet til prosjektleder for Senter for porslen og design/Porsgrunn kommune (se: www.porselensfabrikken.no), vi forteller om status og finner fellesnevnere. Kan vi få til et felles arrangement med vinn vinn både for Senter for porselen og Design og Mentorkafeen under Grûnderuka i uke 47? Vi tror det og skal ta det videre med oss til våre respektive arbeidsgrupper og samarbeidspartnere for å selge det inn.
Siste ukedag pakkes brukte leker, sammen med Me & I klær inn i bilen for å delta på marked i Brevik. Ungene og jeg skal planlegge, overnatte og rigge opp bod sammen med venner. Vi drar slitne hjem lørdag ettermiddag etter at salget har innfridd for ungenes del og jeg har nådd mitt mål for dagen – snakket med interesserte og booket inn flere treff for september måned.

*Lavterskeltilbud for (kvinnelige)grûndere som får støtte i mindre nettverksgrupper.