fredag 18. september 2015

Om hundre år er allting glemt

Jeg er så begeistret for det tegnede referatet[1] fra konferansen vi hadde 1. september og oppfordrer alle som skal ha større arrangementer til å hyre inn en dyktig tegner/illustratører. Både fordi jeg har tro på at det som tegnes/formidles på den måten huskes bedre enn et rent skriftlig referat og ikke minst så håper jeg at det å tegne referater kan være fin inntektskilde for flere illustratører/tegnere i fremtiden.


En av flere illustrerte referater av Tor Erling Naas fra KulturBiz konferansen - se alle på
http://kulturbiz.no/kulturbiz-konferanse/

På arbeidsmøtet forrige uke så vi på hvordan vi kan bruke tegningene fra Tor Erling Naas videre. Et lite googlesøk viser at det ikke er så vanlig i Norge, men ser vi til Danmark er det vanligere. På konferansen tok deltagere bilder, delte dem i sosiale medier og snakket sammen og tegneren om dem. Det var en skikkelig «høydare» og noe vi absolutt må gjenta til neste års konferanse.

Men hvordan bruker man tegningene nå etter de er ferdige? Vi la en plan forrige uke;

1.       Legge det ut på hjemmesiden og på facebooksiden.

2.       Sende det til alle deltagerne.

3.       Bruke det i videre markedsføring og til neste års konferanse.

4.       Krysse fingrene for at det de i Danmark kaller «et kreativt indspark» som skal inspirere deltagerne til å tenke nytt og at det snakkes om konferansen lengre enn normalt…[1] Et visuelt referat er en stor tegning, der bliver tegnet live til din workshop, dit møde eller din konference. På det visuelle referat indfanges essensen af de mange informationer, som leveres i løbet af eventet – det der bliver sagt og det der sker. (Kilden er dansk – SketcyBanana.dk)