søndag 20. oktober 2013

Hive seg rundt og lande på bena


Tirsdag morgen før 09.00 får jeg en telefon fra en av arrangørene i Kreative Oslo. Han lurer på om ikke jeg vil søke med prosjektet Seniorressursen som ide til 1-2-3 prosjekt: Sosialt entreprenørskap i fokus. Her skal det pitches, dvs. at ideen skal presenteres på 3 minutter for et panel på scenen. Her får man ingen digitale verktøy og man skal på den korte tiden kunne beskrive;
1. hvilke samfunnsutfordringer man skal løse
2. produktet/tjenesten man skal selge
3. hvem det skal brukes av/på og hvem som betaler.
Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt på Seniorressursen som et sosialt entreprenørskapsprosjekt, men ser at måten vi jobber med å løfte frem og koble seniorer til kulturnæringslivet på, er nytt og har stor verdi/effekt.  Jeg  skulle jo uansett til Oslo på konferansen Kreative Oslo, så jeg sender inn noen setninger om prosjektet der jeg vektlegger sterkere enn tidligere det sosiale aspektet ved bruken og nytten av seniorer. Utpå dagen får jeg beskjed om at prosjektet er så bra og, at det egner seg i denne pitchsettingen. Dagen etter fra 10.15 må jeg dermed være klar med pitchen.

Allerede samme kveld er jeg i Larvik, leid inn av Larvik Kulturråd. Jeg skal snakke om nettverk, synlighet og sosiale medier. Ikke vet jeg hvorfor de ønsker seg meg til å snakke om sosiale medier. Jeg velger å bruke eksempelet meg selv og snakke om hvordan jeg gikk fra å være en ganske lite aktiv til ganske aktiv bruker av sosiale medier. Før sommeren i år hadde jeg ikke blogg og brukte heller ikke Instagram, nå bruker jeg dem aktivt. Jeg har brukt lang tid på å finne ut av i hvilken form jeg vil benytte meg av dem og bruke dem for å vise min jobbhverdag. Det jeg ikke var helt forberedt på i Larvik, varalle spørsmålene som kom, bla.; Hvorfor skriver du blogg? Er det kun for markedsføring? Har du merket noe mer pågang etter du startet med bloggen? Har nettverk noen problematiske sider? Jeg prøver så godt jeg kan å svare på spørsmålene selvsagt, men kjenner på veien hjem i bilen at jeg kunne ha svart bedre og mer utfyllende.


Bilde tatt rett etter mitt innlegg fra scenen på Bølgen Kulturhus, Larvik med deler av Larvik Kulturråd.
Vel hjemme og klokka har blitt over 22.00, jeg er alt for sliten til å starte med forberedelse på min pitch til i Oslo neste morgen.

Jeg pakker med meg notatblokk, PC og brosjyrer. Hiver meg i bilen og på toget fra Sande kl. 06.30.

I Oslo møter jeg noen kjente, men mest ukjente. Etter en forrykende musikalsk åpning og lærerik leksjon om forretningsutvikling skal jeg som en av seks i ilden om sosialt entreprenørskap.  Det skal kåres en vinner, og det blir ikke vårt prosjekt. Men jeg får gode tilbakemeldinger og får presentert det for en gjeng av sentrale kulturfolk.
 
Kreative Oslo Esther Buchmanns tegning av mitt innlegg på Kreative Oslo.