fredag 10. april 2015

Åpen dør

 Kulturbiz sitt mål er å styrke kulturbedrifter via vårt mentoringprogram, ulike arrangementer, kurs, konferanse og nettverksbygging. 

Onsdag 8. april var det full foajè på Porsgrunn Kino. Kulturbiz- cafe ble høytidelig åpnet av fylkeskultursjef Geir Berge Nordtveit. Han sa noen bevingende ord om mentorene og kulturbedriftene , skrøt av Kultubiz og var veldig glad for at vi hadde fått positiv vedtak i både hovedutvalget for kultur, ogi næring. I den lille gamle kinofaojeen til Porsgrunn kino ble det fort fullt. Her kom mentorer, kulturbedrifter og andre interesserte. Etter en kort info om hva vi ønsker at denne kafeen skal være og hva Kulturbiz er og gjør, var det fri kaffe, kake og mingel.

Sett med mitt og de andre i Kulturbiz sine øyne var det en god kafe. Folk tok virkelig initiativ til å prate med hverandre. Nå håper vi at kafeen virkelig blir benyttet hver onsdag fra 11 – 13, at kulturbedrifter og andre som har ideer til kulturprosjekter, drømmer om å starte egen bedrift innen kultur og dem som betegner seg som kunstnere snarere enn kulturbedrifter kommer. Tar med seg matpakka si, stikker innom for en kaffe, suger til seg mest mulig kompetanse fra våre mentorer og oss. Kafeene har vi bemannet med to mentorer og en fra Kulturbiz. Her er det bare å stikke innom om man har spørsmål som går på markedsføring, regnskap, økonomi, finansiering, prosjektstyring, salg m.m. Det er også mulig å booke time på forhånd og vi legger ut program og lister over hvordan kafeen er bemannet på Facebook og på vår hjemmeside Kulturbiz.no.  

Kulturbiz- cafe er utviklet på bakgrunn av innspill fra kulturbedriftene som har vært med i mentoringprogrammet vårt. Vi har også fått samme råd fra Telemarksforskning. Kulturbedriftene vil gjerne ha tilgang til flere enn sin hovedmentor og de vil gjerne være tilknyttet Kulturbiz etter de er ferdige i mentoringprogrammet. Med dette som bakteppe forventer jeg rett og slett at det strømmer inn med kulturfolk som har vært med, som ønsker å bli med eller som ikke vil ha en mentor, men likevel noen råd og en god prat i en utfordrende jobbhverdag.

Kulturbiz- cafe er åpent hver onsdag 11- 13 frem til 10. juni, i gamle kinofoajeen midt i Storgata (143) i Porsgrunn. Første onsdag i hver måned inviterer vi aktuelle aktører for kulturbedrifter som jobber med å styrke næringene til å holde et kort innlegg.  Vel møtt!  

 
 
 


[1] Kulturbiz