onsdag 21. oktober 2015

Vi har to ører og en munn


Et seminar er over, foruten å forsøke å suge mest mulig ut av det der og da, går jeg igjennom det jeg har skrevet og de bildene jeg har tatt i etterkant. Slik får jeg med meg alle gode innspill og bekreftet de valg jeg har tatt. Jeg får oversikt over ideer som har kommet i kjølvannet av det som ble sagt på  scenen og sjekket ut nye bekjentskaper, slik kan jeg best forsvare bruken av tid og penger.
FBI Conference (Female Business Innovation)deltok jeg i år fordi jeg skal være med å arrangere kvinnekonferansen Kvinnelyst på Notodden den 14. november. Jeg deltok sammen med en annen av medarrangørene og vi hadde en spesiell agenda; å lære og se hvordan vi kunne gjøre det og hvordan vi ikke ville ha det. Det var nyttig – vi satt opp en liste over dette som vi nå tar med oss i planleggingen av konferansen. Dessuten er vi begge opptatt av å knytte nye nettverk som vil kunne ha verdi for arbeidet videre i MØY litt om dette), men også for andre deler av jobbportefolioen. Her deltok flere kvinner som har noe å bidra med, og som jeg godt kunne tenke meg å ta en kaffe med en gang. Noen har jeg avtalt å kontakte for å se nærmere på samarbeid, noen som snakket fra scenen skal jeg ta kontakt med  i forbindelse med et prosjekt jeg skal i gang med, og flere ligger nå som mine linkedin bekjentskaper.
Hvis jeg kort skal oppsummere konferansen etter mine preferanser og det som sitter igjen hos meg så er det dette:
·         «60% av fremtidens jobber de neste 10 årene er ikke skapt ennå» Anita Krohn Traaseth, direktør Innovasjon Norge.
·         Grûnderplanen – kan tenke på den som en forretningsplan, en slik plan må finpusses. Det er ikke bare den ene planen, men den første i en rekke planer som skal endres for å tilpasses endringer som skjer rundt oss og lærdom vi gjør underveis.
·         God og enkel øvelse - bevisstgjøring for å nå mål; 1. Hva er din drøm, 2. Hvordan få det til å skje? 3. Hvem vil støtte deg? Jennifer Vessels, CEO i Next Step. Catherine Lemaréchal eier og driver Ticato hadde gode bilder og ord om nettverk. Netttverk er et vinn – vinn perspektiv, eller som Gunnar "Kjakan" Sønsteby sa det; "Nettverk er alt!"  

 
 
 
 
Likte også godt at hun tok frem Mikkemus-metoden: fokuser på det unike vær troverdig og relevant for de du snakker med, da oppnår du forståelse og folk får lyst til å høre mer. (bilde Titab\ni?)
 
 
·         «De aller fleste som lykkes, lykkes med noe helt annet enn det de startet med» Yngve Dahle, høgskolelektor II ved institutt for innovasjon på Markedshøyskolen i Oslo opartner i Lean Buisness
·         «Rull ut den røde løperen» Linda Persen, Lucky Linda
·         Tips i forhold til sosiale media, spør deg selv hva vil du vite mer om? Finn mennesker som deler kunnskap i sosiale medier. Cecilie Staude, høyskolelektor på institutt for markedsføring ved Handelshøyskolen BI i Oslo
·         Et nytt begrep som jeg har hørt i noen tid, men som jeg ikke har klart å gripe helt fikk mer mening for meg – sirkulærøkonomi; vi har en ny generasjon som vil ikke eie alt, men låne eller leie. Kia Luise Klavenes, Seniorrådgiver i Pure Consulting og Partner i The Social Business Club.
·         Oppsummert: Det ble mye snakk om å lykkes og mange satte likhetstegn til det å ha en stor bedrift med mange ansatte. Men det var også noen som trakk frem at: «Vekst – ikke lett fordi man skal balansere ulike bunnlinjer». Godt også å høre at ordene ydmykhet og trygghet ble trukket frem som verdier i en bedriftshverdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar